IT – Affärssystem

Som konsult med många år på nacken inom affärssystemsvärlden så kan mina styrkor också bli era styrkor. Jag levererar inga system utan bidrar med min erfarenhet och kunskap när ni ska införskaffa och implementera.

Under mina år som IT-konsult med huvudinriktning mot MS Dynamics AX har jag hunnit med att fylla på min ryggsäck med mycket kunskap.
Från Axapta 3.0 till Dynamics AX 2012 R3, SQL, Prestanda, Agil projektledning. Jobbat mycket med inriktning lager, logistik och retail.

Code Review

Efter varit verksam i snart 11 år inom kod-sidan på Dynamics AX 3.0-2012 så har jag sett både bra och dålig. Har du funderat på om den partnern du har verkligen gör ett bra jobb när dom anpassar systemet. Låt mig kika lite.

Prestanda och arkitektur

De flesta it-avdelningarna på företag är jätteduktiga, och även dom flesta partners. Men partners vill ofta sälja det dom har gjort innan och kanske har en halvfärdig lösning för och många it-avdelningar är hemmablinda eller inte alls insatta i affärssystem-integrationer. Men vad är det bästa flödet för just ert företag?

Finns det något som slöar ned? Framförallt när det gäller Dynamics AX så har jag brottats med oskäliga prestanda-problem. Allt från underdimensionerade server-parker till ej optimerade, och lite eftersatta sql-installationer.
Många glömmer att databaser är ett levande väsen.

Och är er uppsättning kommunikation med andra system genomtänkt?

Rådgivning

Ser tankarna ibland ut som ovan? Skog som ska röjas och gallras och i mitten lite vindfällen.

Ibland är affärssystem en skog.
Hur ska ditt företag veta vilket system och vilka leverantörer som är en matchning för er?

Jag har suttit med på förhandlingar, demonstrationer och implementationer. Bra och dåliga. Arbetsflöden och projektformer.
Att ha en opartisk rådgivare att bolla med, som ger råd, samlar relevant information kan vara en väldigt bra investering.