Skogsbruksplan

Detta inlägg blir som egen skogsägare.

Så länge jag varit frustrerad över svårigheter i vad det gäller att hålla skogsbruksplanen uppdaterad.
Papper, okrönta versioner så uppdateringar inte går med i rapporter osv. Ska inte nämna några namn, men dom finns i Södra Sverige.

Beslutade mig för att testa på eSkog. Lite kontakt med Jens, några tusenlappar och sedan var man igång.

Och som lite it-nörd, ÄNTLIGEN.

Från appen kan jag gå slingor som jag sedan kan använda för att dela avdelningar, dokumentera väg, markera ut vägtrummor. Sedan plocka upp det och jobba mer noga med det på datorn.

Vår skogsbruksplan var 7 år gammal, och i stora delar inaktuell. Inga problem med uppräkning vid inläsning, sedan var det bara att börja jobba med att markera slutavverkningar och planteringar osv.

Riktigt enkelt att lägga till kommande åtgärder. Befintlig åtgärdslista följde med vid inläsningen. (Allt fick prioritet 1!!)

Självklart är det lite oklarheter och saker jag lär mig hela tiden. T.ex. så är inventeringsappen nere för stunden, men det kommer integration från katam (har testat den, funkar bra).

Hur markerar jag bestånd som annat än tall, gran eller löv (t.ex. kanske man vill ha egen typ för hybrid-asp eller hybrid-lärk).

Dock har jag fuskat lite, jag har varit dålig på att läsa manualen vilket gjort att Jens har fått lite extra onödiga frågor, men sicket tålamod.
Men, går ni över. LÄS MANUALEN!

Ser nästan ut som ett sponsrat inlägg men det har verkligen varit en lättnad för mig som gillar ordning och reda att ha ett användbart verktyg där man kan börja jobba på allvar.